Qui Som

Creat al 1991, el Club Natació Terrassa-Cicles Morenito va tenir, des de l’inici, un objectiu primordial: gaudir practicant triatló. Des de llavors, al club sempre hi ha hagut aquesta filosofia.

Els inicis van ser durs degut a la poca repercusió d’aquest esport llavors i de la poca participació a competicions. A mitjans dels 90, l’arribada de sang jove va fer prosperar la secció, arribant al seu nivell més alt quant a resultats es refereix. Però la marxa dels seus triatletes més destacats l’any 2002 va suposar una època gris i plena d’incertesa, de la que el club comença a sortir-ne gràcies a la incorporació de sàvia nova a la secció. El futur esdevé prometedor i, sobretot, carregat de molta il.lusió.

El CN Terrassa és un club gran (té més de 21.000 socis) amb unes instal.lacions esportives de primer nivell (més de 43.000 metres quadrats) i amb 15 seccions esportives, entre elles, la de triatló. Les seccions principals són la natació i el waterpolo, però el seu recolzament a les altres 13 seccions esportives és exemplar, fomentant en tot moment la pràctica de qualsevol esport , tant a nivell popular com a nivell competitiu.

La secció de triatló fou creada al 1991 per Xavi Rico, Toni Arnau i Albert López, i des del primer moment va tenir com a principal objectiu gaudir entrenant i competint en aquest magnífic esport. Als primers anys, la secció va créixer molt poc i la participació a competicions va ser relativament escassa. No és fins l’any 1996, amb l’arribada d’un grup de joves esportistes (Jordi Hurtado, Jordi Valls, Jordi Elías, Pol Prunés...) que volen trobar al triatló una experiència nova i, llavors una mica agosarada, quan la secció comença a agafar forma i formar-se com a tal.

Aquell mateix any s’organitza, de la mà de l’Albert López, una de les proves esportives més singulars que s’han celebrat a la ciutat, el Doble Ironman de Terrassa, que va ser guanyat pel triatleta italià Paolo Guggiola.

L’any 2000 s’organitza la primera Duatló de Terrassa, celebrant-se durant tretze anys i no podent continuar amb problemes de creixement de la ciutat. Durant aquests anys, el més destacat són els resultats a nivell individual de Lluís Aguilar i Jordi Elías, que van arribar a formar part de la selecció espanyola de duatló.

L’any 2002, amb la marxa d’Aguilar i Elías a altres clubs, la secció queda estancada i està gairebé a punt de desaparèixer, però a partir de l’any 2006, amb l’arribada de dos treballadors incansables, primerament en Xavi Aloy i posteriorment l’Ismael Ayestarán, es renova completament la secció i comença una etapa plena d’il.lusió i de projectes. Amb ells es crea una nova Junta carregada d'il.lusió, s’incorpora en Jordi Elías com a entrenador, s’incorporen patrocinadors (Terrabike fins l’any 2009, Cicles Morenito actualment) donant una empenta econòmica molt important, es crea un butlletí informatiu de promoció de la secció i s’inicia l’organització de l’Aquatló infantil de Terrassa i la Duatló i Cursa de Muntanya de la ciutat (aquest any serà la segona edició). En definitiva, en poc més de dos anys s’ha triplicat el nombre de triatletes federats que té el club, arribant a l’actualitat a més de 70 i sent un dels clubs catalans amb més participació a cadascuna de les proves que es celebren en aquest territori.

Actualment, la gran majoria de triatletes del club són homes i de categoria absoluta, tenint solament dos júniors i 3 noies. Però amb l’organització de l’Aquatló infantil (aquest any ha sigut la quarta edició) el club espera poder tenir pròximament una cantera de nois i noies que siguin els futurs triatletes del club i que donin un caire jove al nostre estimat esport.

El principal objectiu de la secció, a part de continuar el seu creixement dia a dia en tots els seus aspectes, és continuar sent un grup d’amics que, encara que entrenen i competeixen sempre intentant donar el millor de sí mateixos, busquen per sobre de tot gaudir i tenir cura de la seva salut practicant un esport com el triatló.
Usuari: Password:


Club Natació Terrassa       Copyright ©       info@elnatacio-triatlo.com